Обратно към категорията

Община Ямбол ще награди уважавани лекари и здравни работници по повод Световния ден на здравето

Добавено на: 01.04.2024 12:30
   

Двама уважавани лекари ще получат тази година наградата „Хипократ“ на Община Ямбол. Наградите ще бъдат връчени на тържествена церемония на 5 април, петък, от 18:00 часа в Културно-информационен център „Безистен“.

Всяка година общината отдава заслужена благодарност към лекарите и здравните работници по повод техния професионален празник на 7 април и Световния ден на здравето.

Предложения за наградите постъпиха от Районна колегия на Български лекарски съюз, Регионална колегия на Българска асоциация на професионалистите по здравни грижи, Районна колегия на Български зъболекарски съюз, ръководството на Многопрофилна болница за активно лечение Свети Пантелеймон и Медицинския съвет на Диагностично-консултативен център-1. Те бяха обсъдени и гласувани от специализирана комисия.

Призът на името на Хипократ е признание на обществеността за професионален и граждански принос на лекар или стоматолог, практикуващ в индивидуална практика, болнично, извънболнично или учебно заведение в община Ямбол. Тази година той ще бъде връчен на хирурга д-р Спартак Топчиев и на началника на отделението по нервни болести към МБАЛ „Св. Пантелеймон“ д-р Николай Николов.

С приза на името на Анка Александрова, който е признание на обществеността за професионален и граждански принос на професионалисти по здравни грижи, е удостоена Петя Петрова, главна медицинска сестра в Специализирана болница за активно лечение по кардиология – Ямбол.

С почетния знак „Герб на Община Ямбол“ ще бъдат наградени началникът на отделението по хирургични болести към Многопрофилна болница за активно лечение Свети Пантелеймон - Ямбол доц. Добромир Сотиров, пневмолога д-р Камен Гърдев, началника на отделението по инфекциозни болести МБАЛ „Св. Пантелеймон“ АД – Ямбол д-р Стефка Желязкова, завеждащата отделението по трансфузионна хематология към Многопрофилната болница за активно лечение Свети Пантелеймон - гр. Ямбол д-р Биана Милкова, д-р Елка Тонева – Желева – специалист по вътрешни болести и по кардиология, д-р Таня Динева – специалист по нервни болести, общопрактикуващите лекари д-р Даниела Джамбазова и д-р Веселин Христов, стоматолозите д-р Виолета Алексиева, д-р Пенка Димитрова и д-р Веселина Михова, медицинските лаборанти Ваня Илиева и Николинка Андреева, медицинските сестри Елена Чорбаджийска и Милена Велева, акушерката Златана Вълчева и фелдшера във ФСМП-Ямбол Нонка Николова.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ветеринари влязоха във фермата на Ана Петрова от Болярово
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!