Обратно към категорията

Община Ямбол ще подпомага семейства с репродуктивни проблеми

Добавено на: 07.07.2020 11:21
   

Община Ямбол ще подпомага семейства и двойки, живеещи на семейни начала, с проблемно забременяване. На сайта на общината вече е публикуван за обществено обсъждане проект на Правилник за финансово подпомагане на процедури „ин витро" на лица, двойки и семейства с репродуктивни проблеми.

До сега общината не е финансирала семейства, които искат да станат родители, но заради репродуктивни проблеми са принудени да се подлагат на ин витро процедури.

Правилникът цели да подпомогне жителите на общината в борбата с безплодието, да повиши раждаемостта и да задържи млади и образовани хора в Ямбол.

Предвижда се от бюджета на общината да бъдат отпускани до 2000 лева за процедури по асистирана репродукция и предимплатационна генетична диагностика. Кандидатите трябва да имат адресна регистрация и да са жители на Ямбол през последните 3 години, да са здравноосигурени и да са с доказан стерилитет, лечим по методите IVF или ICSI.

Общината ще финансира контролирана овариална (хипер)стимулация (КОХС) и АРТ методи (инвитро методики).

До 27 юли гражданите могат да изразят своето мнение за новата инициатива, както и да дават предложения за допълване на правилника.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Благотворително: Вики отива на рехабилитация в Турция
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!