Обратно към категорията

Община Ямбол ще зарадва малчуганите с богата програма на 1 юни – Ден на детето.

Добавено на: 28.05.2021 17:58
   
В 10:00 часа деца от подготвителните групи на детските градини в града ще садят цветя в цветната леха между Младежки културен център „Георги Братанов“ и Спортна зала „Диана“ с помощта на служители от Общинско предприятие „Паркове и зони за отдих и спорт“.
Със същия начален час на централната алея в Градския парк ще започне щафетата за ученици от втори, трети и четвърти клас на ямболските училища. Съставът на отборите от всяко учебно заведение ще бъде по осем ученици за всяка възрастова група /пет момчета и три момичета/.
Щафетата ще се състои от следните компоненти: три метра бягане, бягане по пейка, преминаване под препятствие, кълбо напред на дюшек, второ преминаване под препятствие, вземане на баскетболна топка, дрибъл през препятствия, стрелба в обръч, вземане на топката и поставянето ѝ в изходно положение, връщане на състезателя.
Наградите на призьорите ще бъдат предметни – спортни пособия и лакомства.
В 11:00 часа в малкия розариум на парка ще започне празникът на Общински детски комплекс - Ямбол и Младежки културен център „Георги Братанов“ с много рисунки, музика и изненади за децата.
Две ямболски читалища ще обединят усилия, за да направят празника по-хубав за най-малките жители на града. В 17:00 часа ще започне съвместната инициатива на Народно читалище „Зора - 1945“ и Народно читалище „Умение - 2003“, обединяваща „Младият Ямбол твори” със „Сладко изкушение”.
„Младият Ямбол твори“ е традиционен празник на НЧ „Зора – 1945“, а „Сладко изкушение” е съвместна инициатива на НЧ „Умение – 2003”, Национална мрежа за децата и SOS Детски селища. Двете читалища ще предложат много забавления на малчуганите на територията на бившето заведение „Ален мак“ в Градския парк.
Децата в Ямбол ще получат 700 балона на празника!
На 1 юни, вторник, в авиобаза „Безмер“ традиционно ще се проведе Ден на отворени врати по случай Международния ден на детето.
От 9:30 часа до 12:30 часа малките любители на авиацията ще имат възможност да се запознаят отблизо с ремонтираните и модернизирани самолети Су-25, стрелково въоръжение, екипировка, специална и самолетообслужваща техника.
Децата ще покажат своя талант на конкурса за рисунка на асфалт и най-добрите ще бъдат отличени с награди.

Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

На Бабинден: За избора да родиш у дома 3 деца без лекарска помощ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!