Обратно към категорията

Общински детски комплекс - Ямбол откри новата учебна година (ВИДЕО)

Добавено на: 02.10.2020 15:37
   

С музикално-артистична програма на 1 октомври беше открита новата учебна година в Общински детски комплекс-Ямбол. Специален гост на събитието беше председателят на Общински съвет Ямбол Антон Шиков.

През учебната 2020/2021 година около 800 деца и ученици са записани в различните педагогически форми – клубове, школи и студиа. Те са разпределени в 56 постоянно и временно действащи групи. Екипът на ОДК предлага 24 клубни форми от областите „Наука и технологии“, „Изкуства“ и „Спорт“.  Обучението и участието в дейностите на ОДК е безплатно. Клубовете, школите и студиата са съобразени с интересите и свободното време на  учениците и се ръководят от  доказали се педагози.

В област „Наука и технологии“ децата имат възможност да се обучават в клуб по информационни технологии и клуб по математика с преподавател Катя Стоянова, в школите по английски и италиански език съответно с преподаватели Мирослава Алексиева и Боряна Стамболова. Клубът по „Български език и литература“ се ръководи от Анелия Георгиева. Преподавател в клуб „Моден дизайн“ и школа „Седмоцвет“ е Ангелина Косинкова. Учениците имат възможност да посетят и Клуб по приложно колоездене и безопасност на движението с преподавател Кънчо Илиев, както и клуб „Джуниър Мастър шеф“ с ръководител Пепа Данева.

В област „Изкуства“ децата се обучават в куклен театър „Светулка“ с ръководител Ангел Попов, в Школа по балет с ръководител Наталия Хаджикостова, в Студио за народни танци и фолклорна група „Зорница“ с преподаватели Надежда Колева и Нанка Колева. Вокално студио „Усмивки“, Школа по пиано и Школа по солфеж се ръководят от Виолета Величкова. Учениците могат да развият своя талант и в Студио за поп пеене с ръководител Паулина Чорбаджийска, както и в музикалните школи по цигулка и китара с преподаватели Стоянка Стефанова и Стойко Димитров. Ръководител на клуб „Художествена фотография“ е Стефан Каменов.

Децата и учениците имат възможност да посещават и няколко клуба в областта на спорта - баскетбол, футбол и шахмат. Техни ръководители са Валери Бъчваров, Емил Иванов и Росен Шивачев. Кариерното ориентиране и консултиране се ръководи от Кремена Костова и Иван Генов.

 


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Котел се възстановява след наводнението
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!