Обратно към категорията

Общински празник на традициите и носията „Тунджа 2024 г.“

Добавено на: 01.07.2024 16:57
   

Общинският празник на традициите и носията „Тунджа 2024 г.“ представи красотата и колорита на селата в община „Тунджа“.

На 29 юни 2024 г. просторният парк на с. Генерал Инзово събра участници в народни носии от 32 населени места, които в своите уютни кътове показаха също вкусни ястия и кулинарни умения.

Празникът стартира с тържествено шествие от началото на парка, водено от кмета на Община „Тунджа“ - Станчо Ставрев и продължи до пространството пред ресторант „Хризантема“, където се състоя официалното откриване. На празника присъстваха Биляна Кавалджиева - областен управител на област Ямбол, Николай Костадинов - заместник-областен управител, Атанас Христов - председател на Общински съвет „Тунджа“, Георги Георгиев - началник на Регионално управление на образованието - Ямбол, общински съветници, кметове и кметски наместници. С приветствени думи се обърнаха Мартин Енев - кмет на с. Генерал Инзово и Станчо Ставрев.

В празничната програма бе включено дефиле на народни носии, предоставени от домакините и от колекцията на Мирослав Димитров от с. Челник, както и концерт на Фолклорен ансамбъл „Тунджа“. Гласовите певици, талантливите танцьори и музиканти събраха всички на кръшни хора.

Присъстващите имаха възможност да разгледат още един кът с изложени народни носии и да научат повече подробности за тях, както и да дегустират „бежанешки катми“ от Генерал Инзово. Свои изделия представиха и местни производители. Специално занимание бе предвидено и за най-малките, които се учиха как се тъче на детски стан.

След официалната част Кметът на Община „Тунджа“ посети кътовете на участниците в празника, поднесе поздравления към тях и им връчи грамоти.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Две брутални убийства потресоха ямболски квартал
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!