Обратно към категорията

Общински преглед на художественото творчество в Болярово

Добавено на: 02.03.2023 21:30
   

„Не забравяйте утре да издигнете националния трикольор нависоко, защото България е над всичко“.
С тези думи кметът на община Болярово Христо Христов закри днешния Общински преглед на любителското творчество, посветен на Деня на самодееца и 145-годишнината от Освобождението на България.
Над 150 участници излязоха на сцената в традиционния за общината фестивал на самодейците, прекъсван единствено по време на пандемията от коронавирус.
За таланта, обаче, няма ограничения, няма и възраст, няма и пол или физическо състояние. И това го доказаха, както мъжката и женската певческа група от НЧ „Възраждане-1912“ – Болярово, фолклорните групи от читалищата във Воден и Голямо Крушево, Петър Петров от село Мамарчево и Васил Андонов от село Попово, така и даровитите певици от Защитените жилища за пълнолетни лица с умствена изостаналост в село Малко Шарково и в град Болярово.
Децата отново внесоха много вдъхновение в празника и вяра, че традициите ще бъдат продължени. С бурни ръкопляскания публиката в препълнената зала на читалище „Възраждане-1912“ посрещна завръщането на сцена след двегодишната пандемия на мажоретния състав с ръководител Димитрина Даскалова и на детския танцов състав „Боляровче“ с ръководител Румен Тодоров.
С театрална постановка по повестта на Иван Вазов „Немили-недраги“ учениците от Средно училище „Д-р Петър Берон“ ни припомниха за изпитанията, на които са били изложени героите, благодарение на които днес живеем свободни, както и за техните мечти и идеали.
Че трябва да бъдем по-добри, да пазим света от глад, страх и война, беше посланието и на изпълненията на учениците от ОУ „Стефан Караджа“ – Стефан Караджово.
В истински последователи на Караджата, Левски, Ботев възпитават и децата от детска градина „Здравец“ в град Болярово и нейните филиали, които също оцветиха общинския празник на самодейците.
Кметът на община Болярово връчи награди на всички участници с благодарност за това, че поддържат българските традиции и ги пренасят на децата и младите хора.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Благотворително: Вики отива на рехабилитация в Турция
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!