Обратно към категорията

Общински съвет „Тунджа“ актуализира капиталовите разходи за 2021 г.

Добавено на: 30.09.2021 11:57
   

Актуализация на капиталовите разходи за 2021 г. прие Общински съвет „Тунджа“ на заседанието си на 30 септември.

Актуализацията включва увеличение със 118 583 лв., като размерът на капиталовата програма достигна 1 597 977 лв.

Промените се извършват компенсирано в рамките на одобрената капиталова субсидия за 2021 г. – 943 300 лв. Включено е и външно финансиране от 193 583 лв. от други 4 общини за изграждане на път за регионалното депо и променено собствено финансиране, което достига 178 223 лв.

В рамките на промяната се преразпределят средства в размер на 129 800 лв., заради формиране на икономии при изпълнение на обектите до края на третото тримесечие.

Предлага се допълнително финансиране за три обекта – строително-монтажни работи за газификацията ЦДГ „Изворче“ с. Кабиле, основен ремонт на ЦДГ с. Чарган и втори етап от благоустрояване на с. Стара река и три нови инвестиционни обекта – проектиране на сграда за ЦДГ с. Роза, изграждане на автоспирка в с. Крумово, защото старата беше отнесена при буря и изготвяне на инвестиционен проект за модернизиране на уличното осветление.

Актуализацията включва и закупуване на нови помпи за пречиствателните станции, на фургон за спортния комплекс в с. Безмер и беседки в селата Генерал Тошево, Меден кладенец и Гълъбинци.

Общинските съветници приеха отчета за изпълнението на бюджет 2020 г., предложения за разпореждане с общинската собственост, изменения на Общия устройствен план и отпуснаха еднократно парично подпомагане в рамките на 6800 лв. От тях 2000 лв. са за ремонт на православния храм в с. Гълъбинци, а 3000 лв. за ремонт на покрива на църквата „Св. София“ в с. Безмер.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

ЛИКЪТ НА БОТЕВ Е ИЗРИСУВАН НА СГРАДАТА НА ЧИТАЛИЩЕТО В СЕЛО ОКОП
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!