Обратно към категорията

Общински съвет-Ямбол с номинация за прозрачна институция

Добавено на: 21.09.2020 11:17
Снимки: Програма Достъп до информация
   

Общински съвет-Ямбол е сред номинираните за позитивните награди на Програма Достъп до информация по повод 28 септември – Международния ден на правото да знам. Поводът за направената номинация в категорията "Институция, най-добре организирала предоставянето на информация за граждани" е, че Ямболският Общински съвет е първият в страната, който въведе практиката разпечатките от поименното гласуване на общинските съветници да бъдат неразделна част от публикуваните на сайта на община Ямбол в раздел Общински съвет протоколи от заседанията му.

От този мандат протоколите от заседанията съдържат и текстовете на новите или измененията и допълненията на наредбите на Общинския съвет.

Пак от този мандат както съветниците, така и всяка постоянна комисия към Общинския съвет имат приемен ден и час, в който всеки, изявил желание гражданин, може да изложи проблемите си. Графикът на приемните дни също се публикува предварително на сайта на общината и се популяризира чрез медиите.

Над 40 са номинациите в 6-те категории за наградите за Международния ден на правото да знам 2020, научи 999 от Програма Достъп до информация.

В категорията с Общински съвет-Ямбол се състезават още общините Белослав, Челопеч и Златоград, както и РИОСВ-Пазарджик и РЗИ-Монтана.

Кои са победителите ще стане ясно на онлайн церемония в понеделник, 28 септември 2020 г., от 15.00 ч. Можете да я проследите от тук.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

НАТОВСКАТА БАЗА Е ДАЛА НА СТРАЛДЖА ЕДИНСТВЕНО 400 ЛЕВА ЗА ЦВЕТЯ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!