Обратно към категорията

Обучение на Детското полицейско управление в БЧК

Добавено на: 10.01.2020 14:52
   

От януари 2020г., БЧК-Ямбол продължава провеждането на поредния  цикъл от обучения по първа помощ с ученици от шести клас в четири общини на Област Ямбол, включени в Националната програма на МВР „Детско полицейско управление”.

Темите, върху които бе поставен акцент бяха: „Рани – видове и обработка. Видове кръвотечения и мерки за справяне. Покривна, стягаща и тампонираща превръзка - демонстрации“.  

Преди началото на всяко обучение, децата се насърчават към припомняне на  наученото от предходните срещи, като възможност за затвърждаване на придобитите знания до момента.

Като резултат от проведените до момента четири цикъла на обучения с учениците от четирите Детски полицейски управления  в  ОУ „Св. Паисий Хилендарски” – с. Роза, община Тунджа, СУ „П. К. Яворов” – град Стралджа, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” – град Елхово и СУ „Св. Климент Охридски” – град Ямбол, участниците стават все по – уверени в демонстрациите на мерки по оказване на първа помощ при различни травми, като спазват основните принципи, алгоритъм на действие и мерки за безопасност.

Водещ обучител по темите е Добриела Праматарова, специалист „Първа помощ“ в БЧК – Ямбол.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Котел се възстановява след наводнението
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!