Обратно към категорията

Обявиха нова обществена поръчка за 50 км републикански пътища в ямболско

Добавено на: 21.01.2023 09:48
   

Областно пътно управление – Ямбол обяви нова обществена поръчка за изработване на технически проекти за извършване на основен ремонт на пътищата Калчево-Стефан Караджово и Тамарино-Войника, научи 999. Срокът за подаване на документи е до 23 февруари.
Поръчката е в две обособени позиции. Първата е за изработване на технически проект за основен ремонт на общо 11 километра от път II-53, като началото е от на км 173+800 в с.Тамарино, преминава през Войника и завършва при при км 184+800 - граница с ОПУ-Бургас. Прогнозната стойност за услугата се запазва 220 хиляди лева без ДДС.
Трасето по втората обособена позиция Път III-5308 "Калчево - Саранско - Каменец - Ст.Караджово - Път II-79" е разположено на територията на три общини - на община Тунджа - 8 км, на община Стралджа - 16.6 км, на община Болярово - 14,7 км. Началото на пътния участък: на км 0+000 - започва в с. Калчево, при кръстовище с път II-53 "Ямбол-Средец". Краят на участъка: на км 39+300, е при кръстовище с път II-79 "Елхово-Средец". Индикативната стойност на поръчката е 786 000 лв. без ДДС.
Срокът на изпълнение и за двете обособени позиции, според обявлението, е 48 месеца.
Припомняме, че подобна обществена поръчка беше обявена още през 2022 г. след дългогодишни настоявания от страна на кметовете на общините за ремонт на републиканските пътни артерии. През ноември директорът на Областно пътно управление Галин Костов прекрати процедурата с мотив, че са „установени нарушения при откриването и провеждането й, които не могат да бъдат отстранени, без това да промени условията, при които е обявена“.
13 дружества подадоха оферти за изготвянето на технически проекти за ремонта на републиканския път III-5308 Калчево – Саранско – Каменец – Стефан Караджово, който е важна пътно-транспортна връзка в област Ямбол и свързва общините Тунджа, Стралджа и Болярово. Второкласният път II-53 Тамарино – Войника осигурява пряка връзка между областните центрове Ямбол и Бургас и е алтернатива на АМ „Тракия“ за пътуващите в участъка. Кандидатите за изготвянето на техническия проект бяха 11 дружества. Дали отново ще има такъв интерес, ще следим отблизо.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Трагедия в село Недялско
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!