Обратно към категорията

ОДМВР: Пешеходните пътеки в Ямбол не отговарят на наредбата

   

ОДМВР: Пешеходните пътеки в Ямбол не отговарят на наредбата
актуализирана с документи!
52 от общо 58 пешеходни пътеки в Ямбол не отговарят на Наредбата за сигнализация, тъй като не са сигнализирани с пътния знак Д17 с надпис „Пешеходна пътека“. Само повдигнатата пешеходна пътека между блоковете 18 и 19 на ул. „Димитър Благоев“ е двустранно осветена, а такива в града са общо 16. Монтираните на платното за движение изкуствени неравности за ограничаване на скоростта на улица „Дружба“ до кръстовището с улица „Николай Петрини“ и на улица „Николай Петрини“ до кръстовището с улица „Срем“ не съответстват на изискуемия минимум за дължина, която не създава рискове за повреда на преминаващите от там автомобили. След извършената проверка на улиците в града от полицаи по нареждане на главния прокурор Сотир Цацаров, от областна дирекция на МВР-Ямбол няколкократно са изпратили предписания на кмета на Ямбол Георги Славов с указани в тях срокове за изпълнение. И до ден-днешен обаче голяма част от нередностите по пешеходните пътеки не са отстранени, сигнализират граждани.

*Данните са предоставени по повод на отправено запитване от гражданин във връзка с проверки извършени през 2018 годинаВижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Коментари

#2 Иван Георгиев 24.04.2019 08:52

Защо промените заглавието на статия си? Нали използвахте данни от ОД на МВР?

 

 

#1 Страхил 22.04.2019 10:30

Кметът защо до сега не е уволнил некадърните и безотговорни служители? Много май станаха служителите, които вземат заплати, а не полагат необходимите усилия за добруването на ямболии. Но пък "синята зона" грее с наситени сини цветове.


Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Продължава облагородяването на Ямбол
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!