Обратно към категорията

Одобрен е нов социален проект на община „Тунджа“ за услуги в домашна среда за 180 потребители

Добавено на: 28.11.2022 16:31
   

Нов социален проект на община „Тунджа“ е одобрен от Управляващия орган на Програма “Развитие на човешките ресурси 2021-2027“, съобщи кметът Георги Георгиев.

Проектът „Грижа в дома в Община Тунджа” ще осигури услуги в домашна среда на над 180 лица с увреждания и възрастни хора с хронични здравословни проблеми, живеещи на територията на общината, за период от 12 месеца.

Ще бъде осигурена и заетост на екип от над 40 домашни помощници, медицински сестри, социални работници, психолог и рехабилитатор, които ще бъдат в подкрепа на потребителите в дома, съобразно потребностите им.

Досега с европейско финансиране подобни услуги получаваха до 90 потребители, с новия проект броят им е увеличен два пъти.

Одобреното проектно предложение има за цел да се осигури подкрепа в дома за лица с увреждания и възрастни хора, зависими от грижа, като бъдат разширени възможностите за предоставяне на социални и интегрирани здравно-социални услуги в домашна среда, вкл. и в контекста на пандемични ситуации.

Планираната продължителност на проектните дейности е 13 месеца, като в 12 от тях ще се предоставят грижите в дома. Осигурената безвъзмездна финансова помощ е в размер на 970 896,60 лв.

До 02.12.2022 г. Община „Тунджа“ ще подготви и предостави необходимите документи за сключване на административния договор с Управляващия орган на ПРЧР 2021-2027 г. за финансиране.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

CRESPO и DANNY ПРЕДСТАВЯТ ПЕСЕНТА СИ "ЗАВОЕВАТЕЛ" ПРЕД 999
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!