Обратно към категорията

Одобрена нова социална услуга в община „Тунджа“

Добавено на: 05.06.2024 15:06
   

През изминалата седмица кметът на община „Тунджа“ - Станчо Ставрев, заедно със Силва Иванова - началник отдел „Социални услуги“ и Теодора Ненкова - доставчик на социални услуги на територията на общината, проведоха работна среща със заместник-министъра на труда и социалната политика - Лазар Лазаров, на която коментираха общи теми на министерството и общината в грижата за хората и доставката на социалните услуги.

Община „Тунджа“ депозира искане за получаване на предварително одобрение за създаване на две нови социални услуги - „Подслон“ и „Център за настаняване от семеен тип за пълнолетни лица с деменция“.

Получено е положително становище от Министерство на труда и социалната политика за разкриване на специализирана социална услуга „Подслон за лица в кризисна ситуация“, считано от 01.07.2024 г. Предвижда се услугата да се помещава в сградата на Център за спешна медицинска помощ с отпаднала необходимост в с. Скалица и да бъде с капацитет 10 лица. Новата социална услуга ще създаде условия за осигуряване на временно настаняване (за определена част от денонощието) на бездомни лица и семейства в безопасна среда.

Кметът на община „Тунджа“ припомни, че благодарение на заместник-министър Лазаров на територията на общината са разкрити и функционират социалните услуги Дневен център за пълнолетни лица с увреждания в с. Веселиново и Дневен център за стари хора в с. Скалица.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Мигранти, един от които нелегален, надападнаха с нож мъж пред детето и жена му
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!