Обратно към категорията

Огнище на COVID-19 e регистрирано в Дома за възрастни с умствена изостаналост в ямболското село Маленово

Добавено на: 09.08.2022 13:24
   

Огнище на COVID-19 e регистрирано в Дома за възрастни хора с умствена изостаналост в село Маленово, община Стралджа, съобщи за БТА директорът на Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в Ямбол д-р Радостина Калчева.

По думите ѝ положителни за инфекцията са 15 потребители, но при всички заболяването протича безсимптомно. Всички 57 души, настанени в социалната институция, са били имунизирани. Сред персонала няма установени положителни проби за коронавирус.

От РЗИ – Ямбол са издали предписания за изолация на потребителите по стаите, засилена дезинфекция и недопускане на нови потребители в дома през следващата седмица. На положителните потребители е изписано лечение от личните им лекари.

Преди десетина дни в Дома за възрастни хора в Ямбол бяха установени шест случая на коронавирус. Там огнището вече е овладяно и няма нови заболели сред настанените и персонала, каза още д-р Калчева. 

Двуседмичната заболеваемост в област Ямбол към момента е 337 на 100 хил. души население, като най-висока е в община Ямбол – 422 на 100 хил. души. Активните носители на инфекцията в областта са 748, като от тях 18 души се лекуват в болници. Няма тежки случаи, нуждаещи се от интензивно лечение. 


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Две брутални убийства потресоха ямболски квартал
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!