Обратно към категорията

Около 1200 са отпуснатите еднократни помощи за първокласници и осмокласници в Ямбол до момента

Добавено на: 24.09.2022 09:38
   

Около 1200 са отпуснатите до момента еднократни помощи за първокласници и осмокласници, съобщи за БТА Светлозар Пехливанов, началник на отдел в Дирекцията „Социално подпомагане“ в Ямбол.

Над 700 са заявленията от родители на ученици в първи клас, а близо 500 – на ученици в осми клас. Броят на подадените заявления за отпускане на помощта за първокласници е почти същия като миналогодишния, а за осмокласници – с около 120 по-малко.

Еднократните помощи са в размер на 300 лева. За тях се кандидатства до 15 октомври. Сумата се изплаща на два пъти по 150 лева – до месец след подаване на заявлението и в началото на втория учебен срок през март. Има условия, при които помощта се връща от родителя. Трябва ученикът да не допусне повече от пет и повече неизвинени отсъствия от училище, за който и да е месец от учебната година, припомни Пехливанов.

Както писа БТА, социалните служби в Ямбол през миналата година изискаха от родители на непосещавали редовно училище първокласници и осмокласници да върнат отпуснатите им помощи. Общо 1560 бяха отпуснатите помощи на ученици през миналата учебна година.

Източник: БТА


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

На Бабинден: За избора да родиш у дома 3 деца без лекарска помощ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!