Обратно към категорията

С около 25 % завишават субсидията за общините за догодина

Добавено на: 24.11.2020 12:06
Снимки: Pixabay.com
   

За 12 часа на 24 ноември е насрочено извънредното заседание на парламента. В дневния ред са включени второ гласуване на бюджетите на здравноосигурителната каса, на държавното обществено осигуряване и закона за държавния бюджет за догодина.

Проектозаконът за държавния бюджет за догодина е изчислен при минимална работна заплата от 650 лева догодина при 610 лева през тази.

С по-малко от 25 % е завишението на трансферите от държавата към общините, показа проверка на 999. Увеличението е най-вече заради повишението на заплатите сред държавните служители, които са свързани с размера на минималната работна заплата. 94 милиона лева са предвидени за петте общини в област Ямбол, като за община Ямбол сумата е 49 милиона 431 хиляди лева. 15 милиона ще получи община Тунджа, 12 милиона – община Елхово, 11 милиона – община Стралджа и 6 милиона 362 хиляди лева – община Болярово. Целевата субсидия за капиталови разходи за всички общини е малко над 4 милиона и половина, от които 1 милион и половина са за община Тунджа, 577 хиляди лева – за община Ямбол, останалите са разпределени между другите 3 общини в областта.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Времето в Ямбол

Видео

Да сбъднеш мечта!
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!