Обратно към категорията

Окончателно оправдаха учител след скандал в Общински съвет-Тополовград

Добавено на: 06.06.2020 11:36
   

Отправените обвинения към Васил Сяров от трибуната на местния парламент не са клевета, а общоизвестни факти, категорични са магистратите

Окръжен съд-Ямбол като последна инстанция отхвърли вчера иска за клевета и обида от общинския съветник в Тополовград Васил Сяров срещу учителя Добрин Парнаров.

Сяров беше завел иск за общо 50 хиляди лева срещу Парнаров по повод прочетена от него декларация в Общинския съвет от името на група съветници, станала повод и за свалянето на представителя на ГЕРБ като председател на местния парламент в края на миналия мандат.

Скандалът се е разразил през април 2019 г. В качеството си на общински съветник от Левицата тогава, Добрин Парнаров отправя с декларация от трибуната на Общинския съвет упреци към Васил Сяров, че чрез властта си се е сдобил с общински имоти и е назначил приближени на възлови структури, както и че създава затруднения на общинската администрация с непрекъснати доноси срещу кмета.

„„Апартаментгейт“ вече излезе извън контрол. Скандалът добива размери на „политическа чума, която помита всичко като лавина“. Управляващите са в ступор“, заявява Парнаров и допълва: „Такъв скандал съвременна България не помни. На фона на това, местната структура на ГЕРБ, по точно в лицето на господата Сяров, Анастасов, любимишкия гуру с характерен псевдоним и госпожа с присъда за фалшифициране на дипломи деребействат и решават човешки съдби“.

„Вие господин Сяров за период от четири години, правейки се на председател на Общинския съвет, не направихте нищо, един сантим не направихте добро за хората в тази община. Напротив, с горе посочения квартет Вие интриганствахте, сплетничехте, решавахте човешки съдби като посочвахте този става този не става, / тук визирам г-жа Божана Георгиева, човек професионалист в своята област, човек с доказани качества, човек, когото вие бяхте сложили във вашата листа за общински съветник и накрая изхвърлихте от борда. От половин година и най-вече през последния месец вие внесохте смут и напрежение сред 25 учители и 200 родители, мислите ли, че тези хора ще ви простят и ще ви подкрепят. За 4 години вие се убихте да пишете жалби против Кмета, против администрацията вместо да помогнете да направите нещо полезно“.

В декларацията е посочено още: „Защо говорим за Апартаментгейт или Хасковогейт, като имаме и Сяровгейт. В рамките на вашето председателство вие се сдобихте с фитнес салон общинска собственост, сложихте кума си за директор на горското, шурито си за шеф на ВиК, братовчедка на Ваш съпартиец който не е от община Тополовград за готвач на ДВПР и още т.н. Парадоксално обаче тъкмо аферата с инригантството ви придава някаква значимост на герой прави ви „важен“ поне във вашите очи, сигурно се усещате донейде по-представителен от каруцата направо Председател на Общински съвет... хората не ви вярват. Защо ли? Защото вие само се жалвате, пишете доноси, оплаквате се, сплетничите, разпореждате се със съдбата на хората“.  

От ревностната защита към кмета от представителите на опозицията в залата на Общинския съвет е изненадан дори самият Божин Божинов. Неговите съветници обаче също подкрепят декларацията и Сяров е свален като председател на Общинския съвет.

От събраните по делото доказателства се установява, че „че изложеното в декларацията от Парнаров са факти, които се знаят и обсъждат не само от всички граждани, но и от общинските съветници. Установява се и това, че общоизвестен за населението на гр. Тополовград факт е, че за започване на работа и за запазване на пост в институция, трябва от лицето-кандидат да бъде декларирана съпричастност към партия ГЕРБ“, се посочва в мотивите на ямболския Окръжен съд. Установява се и това, че тъжителят Васил Сяров не е изпълнявал в достатъчно добра степен законовите си задължения като председател на ОбС-Тополовград. Установява се също, че от гражданите на гр. Тополовград се коментирало постоянно, че тъжителят Сяров подавал множество доноси и сигнали срещу кмета, които затруднявали работата на общинските служител предвид проверките, които се инициирали по повод тези доноси и сигнали“, посочват още ямболските магистрати в своя акт, с който постановяват, че разгласените от Добрин Парнаров факти не са клевета. Решението им е окончателно и не подлежи на обжалване.

Екип на 999


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Поставиха паметна плоча и кръстиха площад на името на певицата Елена Граматикова
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!