Обратно към категорията

Прокуратурата в Ямбол иска „задържане под стража“ за мъж и жена, пренесли през границата на страната над 58 кг. хероин

Добавено на: 14.12.2021 13:42
   

Окръжна прокуратура-Ямбол внесе в съда искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо С.Ц. и В.В. Те са обвинени за това, че противозаконно са пренесли през границата на страната 58,766 кг. хероин. По цени на съдопроизводството стойността на наркотичното вещество възлиза на 2 347 080 лева.

Престъплението е осъществено на 11.12.2021 г. на ГКПП Лесово, общ. Елхово. То е квалифицирано по чл.242, ал.4, предл.1, вр. ал.2, предл.1, вр. чл.20, ал.2 от НК, тъй като контрабандата е в особено големи размери, случаят е особено тежък, а двамата обвиняеми са действали в качеството на съизвършители.

Наркотичното вещество е открито благодарение на отличните действия на митническите служители.

По време на разследването е установено, че хероинът е превозван в лек автомобил, управляван от С.Ц. Той е пристигнал на входящо трасе от Турция за България. В зоната за митнически контрол шофьорът и пътуваща с него жена са заявили, че нямат нищо за деклариране. При проверка на превозното средство митническите служители установяват, че фабричната кухина за прибиране на подвижния таван на автомобила не може да бъде отворена. Шофьорът е заявил, че устройството е повредено. Въпреки неговите твърдения, митническите служители извършват щателна проверка и откриват във фабричната кухина общо 114 пакета, съдържащи кафяво прахообразно вещество, реагиращо на полеви тест като хероин.

Окръжен съд-Ямбол е насрочил заседанието си за 14.12.2021 г. от 14.30 ч.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Окончателно: ВАС отмени заповедта на ОДБХ – Ямбол за евтаназия на стадото на Ана Петрова от Болярово
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!