Обратно към категорията

Определени са местата за поставяне на агитационни материали на територията на община Ямбол за предстоящите парламентарни избори

Добавено на: 15.06.2021 14:48
   

Местата за поставяне на агитационни материали на територията на община Ямбол от началото на провеждане на предизборната кампания за народни представители в 46-то Народно събрание на Република България са определени: подпорни стени на кръстовището на улиците „Стара планина“ и ул. „Тунджа“ и под съоръжението на ул. „Граф Игнатиев“ /надлез „Крайречен булевард“/, декоративна стена – табло на ул. „Търговска“ № 22 /срещу сградата на НАП/, транспаранти, билбордове и други материали, предназначени за поставяне върху конструкции за външна реклама, разположени по всички улици от Общинската пътна мрежа.

В централната градска част транспаранти, билбордове и други материали, предназначени за поставяне върху конструкции за външна реклама, трябва да са с големина не повече от 100 сантиметра ширина и 150 сантиметра дължина. Това важи за зона със следните граници: на изток: ул. „Преслав“ - от кръстовище с ул. „Търговска“ до кръстовище с ул. „Страхил Войвода“; на север: ул. „Страхил Войвода“ - от кръстовище на ул. „Преслав“ до кръстовище с ул. „Александър Стамболийски“; ул. „Александър Стамболийски“ до ул. „Константин Иречек“ /Градински мост/; на запад: ул. „Цар Освободител“ - от кръстовище ул. „Константин Иречек“ до кръстовище на ул. „Бузлуджа“; ул. „Бузлуджа“ - от кръстовище с ул. „Цар Освободител“ до кръстовище с ул. „Георги Дражев“; ул. „Георги Дражев“ - от кръстовище с ул. „Бузлуджа“ до кръстовище с ул. „Цар Иван Александър“; на юг: ул. „Цар Иван Александър“ - от кръстовище с ул. „Георги Дражев“ до кръстовище с ул. „Джон Атанасов“; пл. Освобождение; ул. „Търговска“ - от пл. „Освобождение“ до кръстовище с ул. „Преслав“.

Забранено е поставянето на плакати и други предизборни агитационни материали извън периода на предизборната кампания - от 11 юни 2021 година до 24:00 часа на 9 юли 2021 година. Не се разрешава позиционирането на такива материали на територията на парковете в град Ямбол, на сгради и обекти общинска собственост, както и на спирките на градския транспорт, включително и на техните заслони, на дърветата на територията на общината.

Агитационни материали могат да се поставят на сгради, огради и витрини само след разрешение на собственика или управителя на имота.

Забранява се използването на държавния и общинския транспорт за агитация, не е разрешено използването на агитационни материали, които застрашават живота и здравето на гражданите, частната, общинската и държавната собственост и безопасността на движението, както и материали, които накърняват добрите нрави, честта и доброто име на кандидатите за народни представители;

Унищожаването и заличаването на агитационни материали, поставени по определения в Изборния кодекс ред, се забранява до приключване на изборния ден, не се разрешава поставянето на агитационни материали на партии, коалиции и инициативни комитети в изборните помещения и на разстояние, по – малко от 50 метра от входа на сградата, в която е изборното помещение, в деня на вота и до края на гласуването.

В агитационните материали е забранено използването на герба и знамето на Република България или на чужда държава, както и религиозни знаци или изображения.

Поставянето на агитационни материали извън определените за целта места се счита за административно нарушение, освен ако в закон е предвидено друго.

По решение на Районната избирателна комисия кметът на общината има право да премахва или изземва агитационните материали, поставени или разпространени в нарушение на кодекса, което може да се осъществи със съдействието на органите на Министерството на вътрешните работи. Премахването и изземването на такива материали в изборния ден може да става и по решение на секционните избирателни комисии.

Партиите, коалициите и инициативните комитети трябва да премахнат поставените от тях агитационни материали по повод на вече приключилите избори в срок от 7 дни след изборния ден /до 18 юли 2021 г./.

Заповедта е публикувана на: https://yambol.bg/uploads/izbori/pi2021-11.07.2021/RD_02-00513.pdf .


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Благотворително: Вики отива на рехабилитация в Турция
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!