Обратно към категорията

Определиха рентните плащания за новата стопанска година в ямболско

Добавено на: 12.03.2022 09:49
   

Веселиново, Хаджидимитрово, Ханово, Савино и Дражево са землищата в област Ямбол, за които са определени най-високи ренти за нивите за новата стопанска година. Това научи 999 от протокола на комисията в Областна дирекция „Земеделие“, която е определила размера на средното годишно рентно плащане, дължимо за стопанската 2022/2023 година на територията на област Ямбол в левове на декар.

Комисията е определила размера на средното годишно рентно плащане за 109-те землища в област Ямбол, въз основа на данните, предоставени от съответните Общински служби по земеделие, за всички вписани в Службата по вписвания и регистрирани в регистъра на ползването договори, по землища, в т. ч.: брой договори за земеделски имоти, разграничени по начин на трайно ползване; площ на имотите по начин на трайно ползване; стойност на рентното плащане от договорите, по начин на трайно ползване на включените в договорите имоти.

Така най-високи са рентите, определени на землища в община Тунджа – от 55 лв./дка за Веселиново, 53 лв./дка за Хаджидимитрово, 52 лв./дка за Савино, по 51 лв./дка за Ханово и Дражево до 22 лв./дка за Асеново.

За нивите в землищата на областния град Ямбол рентната е 39 лв./дка.

В община Болярово най-висока рента е определена за нивите в землището на село Попово – 30 лв./дка, най-ниска е в землището на село Иглика – 10 лв./дка.

В община Стралджа рентите са в диапазона от 42 лв./дка за Зимница, 37 лв./дка за Палаузово и Богорово до 22 лв./дка за Атолово.  

В община Елхово най-скъпо ще плащат за нивите в землището на село Борисово – 31 лв./дка, най-малко в селата Голям дервент – 14 лв./дка и Лесово – 16 лв./дка.     

Когато в договорите е посочена рента в натура, тя ще се плаща върху средната годишна изкупна цена на фуражната пшеница за 2021 г. За Област Ямбол тя е остойностена на 0,41 лева за килограм.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Състоянието на малкия Виктор от Кабиле значително се подобрява
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!