Обратно към категорията

Още 19 потвърдени случая на Covid-19, стават общо 884

Добавено на: 19.04.2020 09:25
   

За деня имаме 19 потвърдени случая Covid-19, от тях половината са настанени в болница – 8. Общо са 884, заяви тази сутрин председателят на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски на редовния си брифинг.

Увеличението е с 2,2%. Активни са 689 случая.

В болници са настанени 246 пациенти, 35 са в интензивни отделения.

В София общо има 521 случая, от които 138 са в болница, 23 са в интензивни отделения.

Излекувани са 161 човека – 18,2%, 8 нови за денонощието. Във ВМА – 5-има оздравели, в „Пирогов“ – трима. Общо оздравелите са 102-ма мъже и 59 жени, средната възраст е 48 години. Броят на излекуваните деца е 8.

В София са установени 11 нови случая, от тях в болници – във ВМА са двама, във Втора градска един и амбулаторни са 8.

В Сливен има трима. В Сливен работят двете болници в града – във военна болница са настанени двама, а в областната болница – 7.

Сред медицинския персонал няма нови заразени.

Най-много заразен медицински персонал е в София – 37, следва Видин – 9, Бургас – 6, Пловдив – 4, Хасково – 3-ма, Пазарджик 3-ма, и то по-скоро Пещера, Кърджали – двама, Кюстендил двама, Стара Загора – един. В Кюстендил са лекари, но не са работещи в болницата.

Има един починал пациент на 60 години в „Пирогов“ с тежки придружаващи заболявания – хронично-обструктивна белодробна болест, пулмофиброза, още от юношеска възраст има белодробни страдания, свързани с операции поради белодробен абсцес.

Средната възраст на починалите е 64 години.

България има най-ниската смъртност след Словакия в Европа

„В сравнение с другите страни в Европа единствено Словакия има по-ниска смъртност от нас“, каза Мутафчийски.

„В пъти по-висока смъртност има в Швеция, например, да не говорим за големите огнища, които са Италия, Германия, Великобритания. Включително и на Балканския полуостров, ние имаме около 4 пъти смъртност отколкото Северна Македония, например“, добави той.

„Ние следим общата смъртност за страната в сравнение със смъртността, която е от Covid-19, за да установим дали има скрита смъртност в България, която избягва от статистиката, която съобщаваме. Виждате, че вчера обновиха смъртността в Ухан, онзи ден – в Белгия, където не бяха отчетени почти 2000 случая на починали в старчески домове. Продължава да търпи ъпдейт смъртността в Италия, където не бяха включени хората, загинали вкъщи. Това е един динамичен процес. При нас се стремим да обхванем цялата смъртност, която е за всеки установен с Covid-19“, обясни Мутафчийски.

26 417 теста за коронавируса до 18 април

До 18 април 2020 г. са извършени 26 417 теста за коронавируса в страната. Имаме още да обобщаваме от няколко лаборатории, но когато сме готови, ще дадем данните. През няколко дни ще опресняваме информацията за изследванията, посочи Мутафчийски. И съобщи, че за вчера извършени около 500 извършени проби по метода PCR. Има и много, извършени с антителни тестове.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Благотворително: Вики отива на рехабилитация в Турция
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!