Обратно към категорията

Още 700 души ще получават безплатна храна в община „Тунджа“

Добавено на: 11.01.2021 15:47
   

Община „Тунджа“ депозира проектно предложение по операция 3.1- „Топъл обяд в условията на пандемия от COVID 19“, по Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане, финансирана от Фонд за Европейско подпомагане на най- нуждаещи се лица 2014- 2020г.

В рамките на проекта от днес, 11 януари, още 200 души които са в затруднено положение и са в невъзможност сами да приготвят храната си ще получават безплатно топъл обяд по проекта. Храната ще бъде приготвяна в кухните на утвърдените общински социални услуги Домашен социален патронаж с. Болярско и Социално предприятие за обществено хранене Домашен социален патронаж с. Победа. Целевите групи на услугата са хора в неравностойно социално положение, които живеят в населени места от обхвата на двете услуги- общо 16 села от състава на община „Тунджа“.

На 1 февруари 2021 г. в рамките на проекта ще стартира доставката на готова храна за други 500 потребители от останалите 28 населени места на община „Тунджа“, извън обхвата на социалните патронажи Болярско и Победа.

Достъп до услугата ще имат следните целеви групи:

1. Лица без доходи или с ниски доходи под линията на бедност - хора в затруднение поради влошената икономическа обстановка в страната, хора, които поради възрастта си или налични увреждания са в по-висок риск от заразяване и неблагоприятно протичане на инфекцията;

2. Лица, поставени под карантина - без доходи или с ниски доходи под линията на бедност и нямат близки, които да им окажат подкрепа;

3. Лица, обект на социално подпомагане, за които е установена нужда от допълнителна подкрепа и в условията на извънредна епидемична обстановка, са в невъзможност да задоволят основните си жизнени потребности.

По този начин община „Тунджа“ ще гарантира за пореден път равен достъп до тези така важни в това кризисно време услуги за жителите на всички населени места, които са в невъзможност сами да приготвят и осигурят храната си.

Проектът е с планирана продължителност до 27.04.2021 г. и очаквано финансиране в размер на 135 729.00 лв. с общ капацитет 700 потребители.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

Да сбъднеш мечта!
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!