Обратно към категорията

Още два класа под карантина в Ямбол

Добавено на: 15.10.2020 11:42
Снимки: Pixabay.com
   

Още два класа са поставени под карантина заради ученици в 11 и в 7 клас с положителни проби за коронавирус, съобщиха от РЗИ – Ямбол. С установена зараза са ученици на 17 и на 13 г. Общо три са паралелките под карантина в Ямболска област, на останалите ограничението да напускат дома вече е изтекло, защото 14-те дни се смятат от деня на последен контакт с класа.

Общо 8 са положителните проби за коронавирус в Ямболска област през изминалото денонощие.

На трима от тях заразата е установена от ямболската болница, които са изпратили пробите за изследване, а останалите са изследвани в лаборатория.

В болницата е прегледана жена на 47 г. със симптоми, пробата й е била положителна, но заради стабилното й състояние тя е оставена на домашно лечение.

Другият доказан случай на коронавирус е на жена на 54 г., постъпила с фрактура в болницата, но е дала положителна проба. Третият пациент е мъж на 51 г., който е с доказана пневмония и е положителен за коронавирус, той остава на лечение в болницата. 3

Инфектирани са и мъж на 63 г., който работи в ТЕЦ „Марица изток“ 2, жена на 71 г. със симптоми и мъж на 42 г., който също е проявил сипмтоматика.

Общо 552 са случаите на коронавирус в Ямболска област, от които 123 са активни. От тях 15 са хоспитализирани – 9 в ямболската болница, 3 в Сливен и 4 в София, на домашно лечение са 108, излекувани от заразата са 399, починалите остават 30, под карантина са 231 души.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

Животновъди: Притискат ни с документи с невярно съдържание
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!