Обратно към категорията

Още една добра новина за Ямбол! МРРБ одобри искане на Община Ямбол и отпусна финансиране за завършване на улица „Индже войвода“

Добавено на: 29.12.2021 14:37
   

Още една добра новина за Ямбол! МРРБ одобри искане на Община Ямбол и отпусна финансиране за завършване на улица „Индже войвода“. Припомняме, че неодавна отново по настояване на общинското ръководство, Министерството на спорта отпусна близо 1,3 милиона лева за ремонт на лекоатлетическата писта на Градския стадион в Ямбол. 

А сега след отправена молба и настояване от страна на кмета на община Ямбол Валентин Ревански Министерството на регионалното развитие и благоустройството одобри отпускането на финансова подкрепа за полагане на два пласта неплътен и плътен асфалтобетон ул. „Индже войвода“. Писмото към тогавашния министър Петя Аврамова е изпратено в началото на месец март тази година.

Споразумението между МРРБ и Община Ямбол вече е подписано. Общият размер на отпуснатите финансовите средства е 650 000 лева, като 350 000 лева вече са преведени към сметката на Община Ямбол, а останалата част ще постъпи след приключване на довършителните дейности. „Това е още едно потвърждение, че когато се работи в полза на града и с открит диалог, се случват добри неща,“ коментира кметът на Ямбол Валентин Ревански.

Припомняме, че строителното разрешение за обекта е издадено през 2014 година, като ремонтните дейности остават недовършени, а на улицата е положена само битумизирана основа за осигуряване на нейната проходимост. Предварително е изградена канализационна система за отводняване, положени са кабели за ел. осветление и са оформени тротоари.

Община Ямбол изказва благодарност към служебния министър Виолета Комитова, при чието управление беше подписано споразумението, както и към предходното ръководство на МРРБ, когато беше започната процедурата. След приключване на строително-монтажните работи, след седем години от неговото начало, проектът за реконструкция на улица „Индже войвода“ ще бъде окончателно завършен.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Проверка на прокуратурата не посочи виновни за натровените ученици в Дражево
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!