Обратно към категорията

Още една нова зона за отдих е изградена в местността "Ормана"

Добавено на: 21.05.2022 10:54
   
Още една нова зона за отдих в местност „Ормана“ беше изградена от Общинското Предприятие "Комунални и обредни дейности".
Облагородяването на местност "Ормана" край Ямбол продължава. Жителите и гостите на Ямбол вече могат да се възползват от още една облагородена зона. Тя е оформена с четири пейки и в нейния център е иззидано пространство за тип огнище, което може да се използва за палене на огън.
За да бъде минимален рискът от пожари, огнището е с кръгла форма и оградено с венец от тухли с височина от около 20 сантиметра. В близост до него има вода от сондажа на община Ямбол.
Изграденото огнище е обхванато с минерализирана ивица (изкуствено изградена противопожарна преграда) с широчина около 1,5 метра.
Горенето в самото огнище трябва да е организирано така, че височината на пламъците да не надхвърля 0,5 метра, а дебелината на слоя тлеещи въглени да не превишава половината от височината му.
От Община Ямбол призовават гражданите да пазят изграденото и да се съобразяват с мерките за безопасност, като подчертават, че ще продължи да се облагородява тази паркова зона, както и останалите новоизградени такива в града.

Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Животновъди: Притискат ни с документи с невярно съдържание
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!