Обратно към категорията

Още най-малко два класа ще бъдат поставени под карантина в Ямбол

Добавено на: 01.10.2020 11:33
Снимки: Pixabay.com
   

Най-малко още два класа ще бъдат поставени под карантина заради четирима ученици с положителни проби, които са контактни на заразените си родители, съобщиха от Делник, позовавайки се на РЗИ – Ямбол.

Със сигурност ще бъдат карантинирани един клас в НУ „Св. Св. Кирил и Методий“ и ОУ „Николай Петрини“. В момента здравните инспектори проучват какви са били контактите на по-големите ученици и тогава ще преценят дали да поставят под карантина класовете им, които са в Икономическата гимназия и в ПМГ „Атанас Радев“.

Общо 11 са положителните проби за коронавирус в Ямболска област през изминалото денонощие, като 9 от тях са на контактни на вече заразени.

Инфектирани са – мъж на 26 г. от Стралджа, контактен на заразения си баща, две деца, заразени от майка си, баща и две деца контактни на заразена майка, мъж на 43 г. и жена на 50 г. от Ямбол, които също са контактни.

Извън тях с положителна проба е и мъж на 41 г., който се е изследвал сам, и мъж на 60 г., който е в болница и там му е взета проба за коронавирус, която се е оказала положителна.

Общо 461 са диагностицираните с коронавирус в Ямболска област, от тях 14 са хоспитализирани, 72 са на домашно лечение, 346 са излекувани от заразата, починалите са 29.

Под карантина са поставени 279, но броят им ще расте, защото здравните инспектори продължават да правят проучвания и да установяват контактни лица.

Те отново призовават към самодисциплина – правилно носене на маски, дистанция, дезинфекция и лична хигиена.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

Благотворително: Вики отива на рехабилитация в Турция
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!