Обратно към категорията

Още не са ясни резултатите от пробите за заразата в Хаджидимитрово

Добавено на: 29.11.2019 08:09
   

От Прокуратурата в Ямбол удължиха срока на възложената проверка за установяване причините, довели до заболяването на 22 деца от село Хаджидимитрово. Проверката се извършва под ръководството на Областната дирекция на полицията в Ямбол, съвместно с Агенцията по безопасност на храните и Регионална здравна инспекция, съобщава БНР.

Удължаването на срока се налага, тъй като се изчакват резултатите от пробите, изпратени в Националната референтна лаборатирия в София. Пред БНР директорът на полицията в Ямбол старши комисар Калоян Милтенов заяви, че със сигурност заразяването не е умишлено. Взети са проби от кухнята - майка, плюс търговските обекти, които са в близост и до училище и в населеното място, откъдето са децата.

По информация от Министерството на здравеопазването, микробиологичните изследвания на болните деца са показали, че всички са заразени със стафилококус ауреус, но при седем от децата е имало и кампилобактерия, а при едно и ешерихия коли.


Маркери: Ямбол, деца, срока

Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Коментари

 

#1 МАГАРЕ6КО 29.11.2019 20:23

ДИРЕКТОРКАТА ЗАЩО НЕ Е НАКАЗАНА?? НАЛИ ТЯ УПРАЖНЯВА КОНТРОЛ?? ОУ "Св. Св. Кирил и Методий", село Дражево, община Тунджа ДЛЪЖНОСТ: работник - кухня МЯСТОТО Е СВОБОДНО ОТ: 27.11.2019г. ИЗИСКВАНИЯ ЗА ЗАЕМАНЕ НА ДЛЪЖНОСТТА - ОБРАЗОВАНИЕ: основно СПЕЦИАЛНОСТИ И КВАЛИФИКАЦИЯ: ИЗИСКВАН ТРУДОВ СТАЖ: ДРУГИ: с предимство са кандидати с опит ВИД ТРУДОВ ДОГОВОР: за определен срок РАБОТНО ВРЕМЕ: непълно НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ Заявление за заемане на длъжността ДОКУМЕНТИ ЗА КАНДИДАТСТВАНЕ ЩЕ СЕ ПРИЕМАТ ОТ: 27.11.2019г. ДО: 29.11.2019г. В СГРАДА НА: ОУ "Св. Св. Кирил и Методий", село Дражево, община Тунджа АДРЕС: с. Дражево, ул. Подем № 11 ТЕЛЕФОН ЗА ВРЪЗКА: 04714 9208 ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ: 27.11.2019г.


Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Овладяха пожара над Котел с участие и на хеликоптер
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!