Обратно към категорията

Осветиха първия параклис край язовир в община „Тунджа“ (снимки)

Добавено на: 09.06.2021 09:52
   

Осветиха първия параклис, изграден край язовир на територията на община „Тунджа“. Водоемът се намира в землището на с. Скалица и е отдаден под аренда.

Инициатор за изграждането на параклис „Св. Николай Чудотворец“ е Кольо Минчев от Скалица, а в осъществяването на идеята са му помогнали и други спонсори.

На освещаването присъстваха кметът на община „Тунджа“ Георги Георгиев, секретарят на общината Галина Иванова, кметът на Скалица Митко Петков, земеделски производители и хора от селото.

Архиерейският наместник архимандрит Димитрий в съслужение със свещениците Янко и Жельо осветиха параклиса, а архимандрит Димитрий изтъкна, че да изградиш храм и да помогнеш за разпространение на вярата е най-богоугодното дело.

Кметът на община „Тунджа“ Георги Георгиев благодари на инициаторите, че са обогатили уникалността на община „Тунджа“, защото това е първият параклис в близост до водоем на нейна територия. Той подари икона Св. Георги Победоносец с пожеланието да закриля всички.

Кольо Минчев развълнувано благодари на всички, които са му помогнали да осъществи тази негова мечта за изграждане на параклис.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

Как се правят стрели за огъня на Сирни заговезни?
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!