Обратно към категорията

Осъден кандидат-съветник оспорва наказанието си

Добавено на: 03.09.2019 13:19
   
Кандидат за общински съветник, осъден за купуване на гласове в своя полза на предходните местни избори, обжалва присъдата си пред Окръжен съд – Ямбол. По време на предизборната кампания през 2015 година Иван Тодоров е бил на втора позиция в листата за общински съветници на ДПС. Според обвинението, той е принуждавал избиратели да гласуват за него преференциално като им е предлагал различни облаги.
На 6 юни тази година ямболският Районен съд постанови за Иван Тодоров условна присъда от 3 години с 5-годишен изпитателен срок и глоба от 13 хиляди лева. Той е лишен и от право да заема държавна или обществена дейност през следващите 3 години, което означава, че няма право да се кандидатира отново за общински съветник, нито пък да работи в администрацията. Присъдата му обаче все още не е влязла в сила. Тя ще бъде разгледана от Окръжния съд на 18 септември. 
Делото за купуването на гласове в ромския квартал на Ямбол по време на местните избори през 2015 г. срещу Иван Тодоров продължи 2 години. Той е подсъдим заедно с бившия депутат Илия Илиев и за купуването на гласове по време на парламентарните избори през 2014 г.
Екип на 999

Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Времето в Ямбол

Видео

Животновъди: Притискат ни с документи с невярно съдържание
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!