Обратно към категорията

"Осъдени души" и "Шекспир като улично куче" в Лятното кино в Ямбол в петък и събота

Добавено на: 01.09.2023 15:56
   

Прожекциите в Лятното кино в Градския парк на Ямбол продължават и през тази седмица. До този момент бяха излъчени четири български филма - „С деца на море“, „Доза щастие“, „Дами канят“ и „Като за последно“. Всички те се радваха на огромен интерес от ямболската публика.

В петък и събота, 1 и 2 септември, от 20:30 ч., предстоят прожекциите на „Осъдени души“ (1975 г.) и „Шекспир като улично куче“ (2022 г.).

Кино-класиката от 1975 година, която ще бъде представена в петък, е по сценарий и режисура на Въло Радев. Филмът е създаден по романа „Осъдени души“ на Димитър Димов. Музиката е композирана от нашия съгражданин Митко Щерев. Лентата е заснета в България, Чехословакия, Унгария и Югославия.

„Шекспир като улично куче“, който ще бъде показан пред публиката в събота, е по сценарий и режисура на Валери Йорданов. В него, на екран, ще видите актьорите Захари Бахаров, Владислав Стоименов, Васил Илиев, Елеонора Иванова и други. Само преди месец филмът получи 5 награди от кинофеста „Свети Влас“ – за режисура, за операторско майсторство, за главна и за поддържаща мъжка роля.

Ямболското Лятно кино очаква всички, малки и големи, любители на филмовото изкуство!


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Състоянието на малкия Виктор от Кабиле значително се подобрява
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!