Обратно към категорията

Осъдиха условно бивш инспектор по храните, той обжалва

Добавено на: 05.09.2019 11:11
   

Бивш инспектор по контрол на храните в Елхово е осъден условно от Ямболския Окръжен съд, затова, че поискал подкуп, за да помогне на обект за бързо хранене в града да бъде регистрирано в Областна дирекция по безопасност на храните. Инспекторът с инициали К.К.Ч. беше задържан от полицаите на 19 септември м.г. в момента, в който е получавал поисканите от него 300 лева. Полицаите преди това са били информирани от собственичката на фирмата, която е трябвало да получи разрешение. Главният инспектор поискал от нея парите няколко дни по-рано, като обяснил, че срещу сумата ще извърши проверка в търговския обект за съответствието му с ветеринарно-санитарните изисквания, необходими за приготвяне на сандвичи за вкъщи и приготвяне на топли напитки в чашки за еднократна употреба и ще даде положително становище до директора на Областна дирекция по безопасност на храните-Ямбол за регистрирането на обекта в Регистъра по Закона за храните.

Веднага след задържането на инспектора от Агенцията по безопасност на храните информираха, че той е освободен от длъжност и ще бъде оказано пълно съдействие на органите на реда от страна на институцията.

През юни т.г. Окръжният съд в Ямбол наложи на К.Ч. наказание в размер на една година и шест месеца „лишаване от свобода“, чието изтърпяване е отложил за изпитателен срок от три години и „глоба“ в размер на 1000 лева. Бившият инспектор обжалва в по-горната инстанция. Делото в Бургаския апелативен съд е насрочено за 16 септември.

Екип на 999


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

60 години любов, разбирателство и подкрепа
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!