Обратно към категорията

Откриха нарушения в заложни къщи в Ямбол

Добавено на: 07.02.2020 10:47
   

Две нарушения в дейността на заложни къщи в Ямбол са установени вчера, при съвместна проверка на служители от сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР-Ямбол и представител на Комисия за защита на потребителите - Бургас.

В хода на проверките е установено, че в заложна къща, собственост на несебърско дружество, се извършва и дейност по отпускането на потребителски заеми от името на местно дружество. За констатираното нарушение по чл. 6, ал. 3 от Наредбата за дейността на заложните къщи е съставен протокол, въз основа на който ще бъде издаден акт за установяване на административно нарушение.

В заложна къща, собственост на софийско дружество е установено, че в същата са били приети в залог изделия от злато, които не притежават държавна марка /титър/ за съдържанието на благородни метали в сплавта. На място е съставен констативен протокол за нарушение по чл. 15, ал. 1 от Наредбата за дейността на заложните къщи, предстои издаване на акт за установяване на административно нарушение.

Снимката е илюстративна


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Историята на мъж, поддържащ паметника на загиналите руски воини в Освободителната война
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!