Обратно към категорията

Открит урок по пътна безопасност и първа помощ

Добавено на: 18.12.2019 13:38
   

Във връзка с намаляване на жертвите от пътнотранспортни произшествия, Ямболската червенокръстка организация продължава да реализира дейности за превенция на пътния травматизъм, като се фокусираме  върху най – уязвимите участници в движението по пътищата -  децата. Темата е особено актуална с настъпването на зимният сезон, предстоящата ваканция за учениците и зачестилите пътни инциденти.

По този повод представители на областната организация на БЧК - Ямбол и сектор „Пътна полиция“ в ОД на МВР, проведоха открит урок по пътна безопасност и оказване на първа помощ с ученици от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”, село Веселиново, община Тунджа.

По време на беседите учениците демонстрираха знания и научиха нови неща във връзка с основните правила за движение на пешеходците и велосипедистите и тяхното правилно поведение на пътя. Най-голям интерес предизвика направената демонстрация по оказване на първа помощ на пострадал при пътен инцидент, обработване на рани от изгаряне и измръзване, подход към пострадало дете с травма на главата.          

Ямболската червенокръстка организация изразява искрена благодарност към ръководството на ОУ „Св.св. Кирил и Методий“, с. Веселиново, за оказаното съдействие, на учителите за подкрепата по време на активната работа с децата и на представителите от сектор „Пътна полиция“ за професионализма, вниманието и отдадеността към децата с грижа за тяхната безопасност.    


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Поставиха паметна плоча и кръстиха площад на името на певицата Елена Граматикова
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!