Обратно към категорията

Открита библиотека организират в Болярово

Добавено на: 11.09.2022 10:32
   

„Открита библиотека" организира Средно училище „Д-р Петър Берон" в Болярово. Чрез инициативата се цели художествена литература от библиотеката на учебното заведение да си намери нови собственици. Книгите, които са в излишък на училището, ще бъдат изложени в понеделник, на 12 септември от 9 до 13 часа на Кооперативния пазар в Болярово и ще се раздават напълно безплатно на гражданите, които проявят интерес към тях.
От Министерството на образованието и науката потвърдиха, че ще финансират проект на СУ „Д-р Петър Берон" за цялостно обновяване на библиотеката му. По Национална програма „Осигуряване на съвременна, сигурна и достъпна образователна среда", модул „Библиотеките като образователна среда", се отпускат 3600 лв. С тях ще бъдат закупени нови книги, необходими за образователния процес на учениците, както и оборудване за нов кът за четене. Паралелно с това се предвиждат литературни беседи, кампании по съвместно четене, състезания по краснопис и др. Занятия ще се провеждат и в библиотеката на НЧ „Възраждане-1912" с цел децата да припознаят библиотеката като институция в града и да се събуди интереса им към книгите.
Преди началото на новата учебна година в боляровското училище приключват ремонтните дейности на общо 3 нови кабинета.
С отпуснатите 50 хиляди лева от общината пред приключване е ремонтът и оборудването на специализирания кабинет, в който ще водят практическите си занимания на новоразкритата професионална паралелка за готвачи. Паралелно с това се изгражда и кабинет на ресурсен учител.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Историята на мъж, поддържащ паметника на загиналите руски воини в Освободителната война
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!