Обратно към категорията

Откриване на обновената сграда на Младежки културен център в Ямбол

Добавено на: 19.12.2023 17:31
   

В Ямбол на 21 декември в 15:00 часа пред сградата на Младежки културен център „Георги Братанов“ в Градски парк ще се проведе официална церемония за откриване на обновената сграда по проект „Ремонт и модернизация на Младежки културен център“, финансиран по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. Проектът се изпълнява с комбинирано финансиране – чрез безвъзмездна финансова помощ и финансови инструменти, създадени по линия на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. Срокът за изпълнение на проекта е 30 месеца от 22.06.2021 г. до 22.12.2023 г. Непосредствено след церемонията ще се проведе пресконференция, на която ще бъдат представени резултатите от реализираните проектни дейности.

Проект „Ремонт и модернизация на Младежки културен център“ се изпълнява в рамките на Инвестиционната програма на град Ямбол, като част от Инвестиционен приоритет „Социална инфраструктура“, група дейности „Културна инфраструктура“. Те се изпълняват с комбинирано финансиране, като част от средствата са от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие и държавния бюджет на Република България по договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ между община Ямбол и Управляващия орган на Оперативна програма „Региони в растеж“. Другата част средства са от финансови инструменти по линия на Оперативна програма „Региони в растеж“ по договор за финансиране на допустим проект сключен между община Ямбол и ДЗЗД „Фонд за устойчиви градове“- Фонд за градско развитие ЮГ.

В рамките на проекта бяха извършени дейности по ремонт и модернизиране на сградите и прилежащото пространство на Младежки културен център „Георги Братанов“, създаване на достъпна архитектурна среда и осигуряване на модерно обзавеждане и оборудване за нуждите на центъра. Създава се възможност Младежкият културен център да разшири предлаганите услуги, както и да осъществи единна функционалност със спортна зала „Диана“ и зоните за концерти, спорт, игри и отдих на открито в Градския парк. Това е в подкрепа на програмата на Община Ямбол за равен достъп и участие за всички групи от населението до културно - развлекателните дейности и развитие на художественото и културно-историческото наследство с цел повишаване на туристическия потенциал на града.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ветеринари влязоха във фермата на Ана Петрова от Болярово
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!