Обратно към категорията

Откриват изложба в памет на пилот, спасил свои колеги с цената на живота си

Добавено на: 16.10.2019 08:09
   

В Ямбол от 13.00 часа днес в Музея на бойната слава ще бъде открита експозиция, посветена в памет на майор Георги Атанасов.

Пилотът загина на 38-годишна възраст след инцидент с военен вертолет "Пантер" по време на учение в Черно море през юни 2017 г. Завършил е средно образование в Математическа гимназия „Атанас Радев“ и висше образование в Националния военен университет „Васил Левски“, факултет „Авиационен“, със специалност „летец-пилот за ВВС“. Постъпва на военна служба през 2002 г. в поделение 24 870 – Каменец като инструктор-командир на взвод. През 2011 г. е назначен за старши пилот в авиационно звено на военно формирование 36 940 – Варна. Награждаван е многократно с грамоти и предметни награди от министъра на отбраната, началника на отбраната и командира на формированието.

Георги Анастасов загина на 9 юни 2017 г. при инцидент по време на тактическо учение "Черно море 2017", когато управляваният от него вертолет падна във водата. При инцидента пострадаха други двама членове на екипажа. С действията си капитан Георги Анастасов е спасил живота на колегите си. Посмъртно той бе повишен в звание майор.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Историята на мъж, поддържащ паметника на загиналите руски воини в Освободителната война
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!