Обратно към категорията

Отличените за наградите на Община Ямбол по повод 7 април

Добавено на: 29.03.2021 16:13
   

Комисия, съставена от представители на общинска администрация и членове на Постоянната комисия „Здравеопазване, социални дейности и социална интеграция” при Общински съвет – Ямбол, разгледа и одобри предложените за награда медици и здравни институции по Правилника за наградите и отличията на Община Ямбол за 7 април – Световния ден на здравето.

Церемонията по връчването на наградите ще се състои в Културно-информационен център „Безистен“, ако епидемиологичната обстановка позволява провеждането ѝ. В противен случай отличията ще бъдат връчени индивидуално.

Награда на името на Анка Александрова ще получи Валентина Вълкова Петрова, операционна медицинска сестра в Хирургично отделение на Многопрофилна болница за активно лечение „Свети Пантелеймон“. Предложението е от Регионална колегия-Ямбол на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи.

За наградата Почетен знак „Герб на Община Ямбол“ са номинирани д-р Стоянка Христова Лазарова, д-р Катя Христова Петкова и д-р Мария Иванова Бързева -Ал Самра по предложение на Районната колегия на Български зъболекарски съюз, както и Веселина Вълчева Иванова, главен фелдшер, Ваня Кръстева Митраджиева, медицинска сестра, Галя Йорданова Чуканова, рехабилитатор, Станка Стоянова Бъчварова, медицинска сестра, Иван Георгиев Даскалов, фелдшер, предложени от Регионална колегия-Ямбол на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи.

Номинирани за Почетен знак „Герб на Община Ямбол“ още са Инфекциозно отделение, Пневмофизиатрично отделение, Отделение по анестезиология и интензивно лечение, Спешно приемно отделение и Микробиологична лаборатория на Многопрофилна болница за активно лечение „Свети Пантелеймон“, Регионална здравна инспекция – Ямбол, Център за спешна медицинска помощ, Специализирана болница за активно лечение по кардиология – Ямбол, Многопрофилна болница за активно лечение „Св. Йоан Рилски“ и Диагностично-консултативен център 1 – Ямбол. Те са предложени за награда от Районната колегия на Български лекарски съюз. Според чл. 16 от Правилника за наградите и отличията на Община Ямбол удостояването с отличието се извършва с Решение на Общински съвет – Ямбол или със заповед на кмета на община Ямбол.

Наградата „Хипократ“ тази година няма да бъде връчена, защото за нея по предложение на Районната колегия на Български лекарски съюз са номинирани всички лекари, работещи на територията на община Ямбол, но по статут тя е индивидуална и номинацията не отговаря на чл. 26 от Правилника за наградите и отличията на Община Ямбол. Въпреки че комисията беше единодушна, че всички медици в Ямбол заслужават награда заради усилията им в борбата с КОВИД-19, не е възможно наградата „Хипократ“ да бъде връчена на всички лекари в града.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Благотворително: Вики отива на рехабилитация в Турция
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!