Обратно към категорията

Отличия за добри педагогически практики в Община Тунджа (Снимки)

Добавено на: 10.11.2020 15:44
   

В периода от 28 до 30 октомври 2020 г. се проведе V Национална научнопрактическа конференция за разпространение на добри практики в областта на образованието. Участие в нея взеха представители на две образователни институции от община „Тунджа“.

С доклади на тема „Инициативата лятно училище в контекста на интегрираните здравни и образователни услуги в подкрепа на детето и семейството в малките населени места от селски тип“ и „Лятно школо- Ботево“ Детска градина „Щурче“, с. Кукорево и Основно училище „Христо Ботев“, с. Ботево взеха участие в Национален конкурс за споделяне на добър педагогически опит в областта на образователната интеграция през 2020 г.

Докладът на ДГ „Щурче“ описва опита на лятното училище в с. Кукорево организирано през лятото на 2020 г. в изпълнение на Дейност 7 „Допълнителна педагогическа подготовка за повишаване училищната готовност на децата за равен старт в училище“, по Проект „Желани пространства – комплексен модел на интегрирани услуги за ранно детско развитие и социално включване в малките населени места“, финансиран по ОП РЧР 2014-2020 г.

„Лятно школо- Ботево“ по проект „С надежда за бъдеще“ представя работата на 2 учителки от училището в селото с ученици от начален етап. В рамките на 2 седмици от лятната ваканция в класна стая на открито те провеждат 10 тематични занимания с децата, които са съобразени с интересите на децата.

След класиране за участие в конкурса- от представените близо 360 доклада, докладите са избрани за представяне от Росица Кавалджиева - директор на ДГ „Щурче“, с. Кукорево и Мария Атанасова- старши учител в ОУ „Христо Ботев, с. Ботево, на Петата юбилейна Научно-практическа конференция в областта на приобщаващото образование. Представеният опит на ДГ „Щурче“, с. Кукорево бе отличен за най-добър в секция № 2 на конференцията.

На форума присъстваха Министърът на образованието Красимир Вълчев, Заместник-министърът Таня Михайлова и Председателят на Синдиката на българските учители д.и.н Янка Такева, както и екип от професори и доценти работещи в областта на образователната интеграция в България.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ямболски изследователи ще покорят връх „Ямбол” на Антарктида
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!