Обратно към категорията

Отложиха фестивала "Михаил Лъкатник" в Ямбол

Добавено на: 23.02.2021 08:47
   

Провеждането на Националния куклено-театрален фестивал „Михаил Лъкатник“ с международно участие, както и Юбилейното честване на Държавен куклен театър Ямбол – 65 години от първото куклено представление, 50 години Държавен куклен театър – Ямбол, 50 години от Първите национални куклено-театрални празници в страната, се отлага във времето, съобщава на сайта на културната институция директорът Елена Дойчева. 

Фестивалът ще се проведе от 27 до 30 септември 2021 година. 

Причина за отлагането е сложната ситуация, в която се намира страната ни, противоепидемичните мерки и забраната на публични изяви, наложени от Министерство на здравеопазването в Република България, уточнява Дойчева.

Фестивалът по традиция се провежда през година в началото на пролетта и има конкурсен характер. Той протича в два раздела: национален литературен конкурс за написване на нова българска пиеса-приказка за куклен театър и конкурс за спектакъл. Досега за участие са получени 47 детски пиеси - оригинални текстове, драматизации по известни приказки и образователни спектакли.

По време на проявата ще бъде представено 10-то издание на литературния сборник "Приказна фиеста" с наградените пиеси за деца и ще бъдат отличени победителите в конкурса. В програмата на фестивала е включена и научна дискусия с участието на преподаватели от НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов", театрали и гости на фестивала на тема "Съвременната драматургия и кукленият театър".


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

НАТОВСКАТА БАЗА Е ДАЛА НА СТРАЛДЖА ЕДИНСТВЕНО 400 ЛЕВА ЗА ЦВЕТЯ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!