Обратно към категорията

Отново първо място за стралджанските кукери

Добавено на: 25.03.2024 12:11
   
На 23-тия Фестивал на маскарадните игри в Стара Загора представителната кукерска група при НЧ“Просвета 1892“ Стралджа се представи блестящо и бе отличена с награда за Първо място.
Акад. Крум Георгиев сподели всеобщото възхищение с думите: “Това беше най-хубавото, което видяха старозагорци на празника!“
Между близо 800-те участници в празника нашите гугли и капашони, богатия и красив кукерски костюм , традиционния обичай по заораването и засяването и благословията на кукерската булка за здраве и берекет впечатлиха журито с председател акад. Крум Георгиев и членове: доц.Евгения Иванова - етнограф, Надежда Кутева - художник и фолклорист, Юлия Славова – художник и дизайнер, Живко Желязков – майстор на кукерски маски, Красимир Димитров и Кирил Кирчев, хореографи.
Стотици старозагорци и гости на празника аплодираха стралджанци.
На Античния форум „Августа Траяна“ се смесиха история и мистика, настроение и пролетни надежди. Стралджанските кукери срещнаха много свои познати и приятели сред останалите групи, забавляваха се истински и с танца си доставиха удоволствие на всички, които пожелаха да се снимат с тях.

Маркери: празника

Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Окончателно: ВАС отмени заповедта на ОДБХ – Ямбол за евтаназия на стадото на Ана Петрова от Болярово
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!