Обратно към категорията

В ОУ "Св. Паисий Хилендарски" - с. Роза се проведе урок по родолюбие

Добавено на: 30.10.2020 09:58
   

В навечерието на 1 ноември - Ден на народните будители, ОУ „Св. Паисий Хилендарски”, село Роза инициира урок по родолюбие с режисьора и основател на „Незабравимата България“ – Искрен Красимиров. По интересен за учениците начин, той представи делата на едни истински Народни будители - Паисий Хилендарски, Софроний Врачански, Райна Княгиня, Ботев и Левски. Интерактивният урок се проведе в двора на училището и събуди интереса на присъстващите към историята на България. Гости на събитието бяха учениците от ОУ „Христо Ботев”, село Ботево.

Директорът на училището- г-жа Мария Костадинова, поздрави учениците и гостите по случай Деня на народните будители, призова ги да вършат добри дела и да се гордеят с историята на България. Тя допълни, че учителите им са техните будители, от които ще научат много и които ще са винаги насреща за всекиго от тях.

Истинската емоция и любопитство на учениците събуди автентичната униформа на четник, в която бе облечен Искрен Красимиров. Униформа, която са носили бележити българи, защитавали честа на родината в различни периоди на националноосвободителните борби.

„Нека се гордеем с истинската история и с героите, извоювали свободата ни. Бъдете здрави и се обичайте!“- това бе заръката към учениците на режисьора Искрен Красимиров в края на урока по родолюбие.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Овладяха пожара над Котел с участие и на хеликоптер
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!