Обратно към категорията

П. Господинова: Само обединение може да реши проблема със заплащането на санитарите в болницата

   

П. Господинова: Само обединение може да реши проблема със заплащането на санитарите в болницата

видео
Пенка Господинова е санитар в многопрофилната болница в Ямбол. Тя е една от участничките в протеста от 15 юли на лекарите и сестрите за достойно заплащане. По-късно стана ясно, че ще бъдат увеличени заплатите на лекарите и медицинските специалисти, но не и на помощния персонал. Господинова описа проблемната ситуация в публикация в социалната мрежа: 
„…Защо ние санитарите от МБАЛ,,Свети Пантелеймон" АД гр Ямбол пак сме ощетени! Не само ние,но и всички колеги които не са медицински специалисти! Ние не сме ли част от тази колектив! Може би ще намерите отговор на въпроса ми! Вече две години ние работим под минималната работна заплата! С какво го заслужихме? По цели нощи ходим от отделение на отделение! После в отделението където работим! Защо? Ние нямаме ли това право да си получаваме реалната заплата? Как се живее с тази заплата?...”
 
Последвала среща-разговор с директора на болницата. От него е станало ясно, че управлението търси варианти за решаване на проблема със заплатите на санитарите и в краткосрочен план ще бъдат взети мерки. Господинова сподели, че е крайно време съсловието им да се обедини, за да постига целите си по-лесно.
Подробности вижте в репортажа: 
 Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Коментари

 

#1 hp 01.08.2019 08:20

най-лесно е да се ощетяват немедицинските кадри и д-р Диманов си прави каквото му кефне с тези хора. Намално работно време, което се отразява на стажа за пенсия и мирени заплата, които даже не са минимални. На тези хора ли остана да издържат болницата?!


Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

Овладяха пожара над Котел с участие и на хеликоптер
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!