Обратно към категорията

Паметни плочи на Васил Левски ще бъдат поставени във всички 21 села на община Стралджа

Добавено на: 04.04.2023 13:48
   

Паметни плочи на Васил Левски ще бъдат поставени във всички двадесет и едно села на община Стралджа. Инициативата е по повод 150 години от гибелта на Апостола на свободата. 

Идеята на общинското ръководство дошла по време на възпоменателните чествания през февруари тази година, разказа за БТА заместник-кметът Гроздан Иванов.

„Видяхме как в много от селата в нашата община хората поднасят венци и цветя на места, които исторически нямат нищо общо с Васил Левски. Не го правят от лоши помисли изобщо, просто се оказа, че няма къде да поставят своите венци и цветя“, посочи той.

За инициативата вече са заделени 10 хил. лева от общинския бюджет. Събират се предложения от кметове на стралджанските села за местата, където да бъдат монтирани паметните плочи.

„И така да се окажем, може би, единствената община в България, в която хората във всяко едно населено място да имат къде да отдадат почит към този велик българин“, коментира заместник-кметът на Стралджа.

Паметните плочи се очаква да бъдат поставени до 18 юли тази година, когато се отбелязва 186-годишнината от рождението на Апостола на свободата.

През 2018 г. в град Стралджа беше издигнат паметник с барелеф на Васил Левски. Средствата за него бяха събрани чрез дарителска кампания. 

Източник: БТА


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Историята на мъж, поддържащ паметника на загиналите руски воини в Освободителната война
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!