Обратно към категорията

В Перник ще самоотчитат водомерите си, обмислят такава мярка и за Ямбол

Добавено на: 13.03.2020 09:36
   

Потребителите в Перник да извършват самоотчет на водомерите си, призова местното "В и К". Инкасаторите няма да обикалят домовете на абонатите, гражданите ще представят показанията на водомерите по телефон, чрез електронно съобщение, или на обявени от дружеството 11 телефонни номера.

Има писмо с такава препоръка от Ангел Престойски, председател на Съюза на работодателите от системата на ВиК в Република България, във връзка с регистрираните случаи на коронавирус COVID-19 у нас и с цел превенция от разпространение на заболяването. Дали тя ще бъде въведена и в Ямбол, все още се обмисля, коментираха за 999 от местното „ВиК“-дружество.

Най-рано в понеделник ще стане ясно дали ще се пристъпи към тази мярка, като най-вероятно тя ще засегне само битовите абонати. Обмисля се вариант гражданите да бъдат призовани да правят самоотчет на водомерите си или да им бъде начислявана служебна консумация на база предходни периоди, казаха още от „ВиК“-Ямбол. Решението на дружеството ще бъде обявено, както чрез официалния му сайт, така и чрез медиите с цел гражданите да получат навременна информация.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Мигранти, един от които нелегален, надападнаха с нож мъж пред детето и жена му
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!