Обратно към категорията

Писателят Георги Господинов гостува днес в родния си Ямбол

Добавено на: 30.06.2022 08:22
   

Световноизвестният български писател Георги Господинов гостува днес в родния си Ямбол с две литературни срещи – от 17:00 часа в залата на Научно-техническите съюзи и от 19:00 часа в зрителната зала на Общината, съобщават в културния афиш на града.

Георги Господинов ще се включи в представянето на антология с подбрани стихове на ямболската писателка Мария Вирхов по повод 11 години от смъртта ѝ. Книгата „Вирхов блус“ излезе посмъртно през 2021 г, а неин редактор е Биляна Курташева. 

По-късно е литературната среща-разговор, на която ще бъдат представени три от книгите на Георги Господинов, излезли през последните три години – романът „Времеубежище“, сборникът с разкази „Избрани истории“ и литературните истории „В пукнатините на канона“. Модератор на срещата ще е друг именит ямболски писател – Христо Карастоянов.

След като беше удостоен с престижната награда „Премио Стрега Еуропео“ и се срещна с читатели и почитатели в Рим, Венеция, Берлин, Цюрих и други големи европейски градове, Георги Господинов гостува в родния си град по покана на общината.

Източник: БТА


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Първа пенсионерска Спартакиада в Тунджа
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!