Обратно към категорията

Планинско "Българка" пред пропадане, заради протести на пилоти

   

Планинско "Българка" пред пропадане, заради протести на пилоти

Състезанието по планинско изкачване в Сливен „Българка“, което трябва да се проведе този уикенд, е заплашено да пропадне. Това съобщиха с притеснение днес от Автомобилната федерация на България на пресконференция. 
Група пилоти протестират срещу отнетия лиценз на Българска федерация по автомобилен спорт, но цялата законова и административна уредба е в полза на Автомобилната федерация на България, която има издаден лиценз от Министерството на младежта и спорта на 19 април да организира състезания на родна територия. 
Международната федерация по автомобилизъм е делегирала своето представителство в България на Съюза на българските автомобилисти, който още през 2017 г. отне правото за контакти на БФАС с международната централа, поясни председателят на СБА инж. Емил Панчев. ФИА разпознава единствено притежателят на спортната власт на територията на страната и това е АФБ. 
АФБ за пореден път се обърна към пилотите и клубовете чрез медиите, че признава всички издадени лицензи до 19 април т.г. Лицензите трябва само да се валидират във федерацията и няма краен срок за тази процедура. АФБ признава автоматично и разрешенията /т. нар. визи/ за провеждане на състезания, като тези документи също подлежат на валидиране, поясни председателят Камен Михайлов. Федерацията зачита всички точки и класирания преди 19 април т.г., които ще бъдат включени в генералното класиране за годината.
Със западната ни съседка  е постигната взаимна договореност – рали „Сърбия“ да влезе в нашия календар, рали „България“ да фигурира в техния. Споразумение има вече и с Турция, като и в двете държави състезателите няма да плащат такси.  Предстоят преговори с Румъния и Гърция.

Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

Стотици хиляди лева дължи санираща фирма за просрочие и липса на качество в Сливен
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!