Обратно към категорията

Плащат компенсации за неплатен отпуск и на обучители в Ямбол и Сливен

Добавено на: 16.03.2021 08:15
Снимки: https://pixabay.com/
   

Други образователни дейности е икономическата дейност за област Ямбол, допълнена в заповедта на социалния министър за временно ограничените бизнеси, чиито работници могат да получат компенсация по проект „Запази ме“ от държавата заради това, че са в неплатен отпуск. За област Сливен, освен други образователни дейности, е включено и професионално обучение след средно образование, но не висше.

Съгласно заповедта на национално ниво, за неплатен отпуск до 28 февруари компенсации ще могат да получат наетите в питейни заведения, с изключение на дискотеки и барове, езикови и образователни центрове, други обучителни центрове и школи за професионално обучение, както и служители в икономическите дейности ресторантьорство, организиране на конгреси и търговски изложения, игрални зали и казина.

За неплатен отпуск до 31 март компенсации ще могат да получат работещите във фирми за провеждане на групови туристически пътувания с организиран транспорт в чужбина, компании за туристическа агентска и операторска дейност, дискотеки, барове и други нощни заведения.

Служители на детски образователни и спортни центрове и клубове, които предоставят организирани занимания за деца, както и заетите в сферата на изпълнителското изкуство (с изключение на театрите) и свързаните с него спомагателни дейности могат да получат компенсации за неплатен отпуск до 30 април.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

БАБА ДОРА ОТ ШАРКОВО, ВЪВ ВИДЕО НА РАДИО 999, ДОСТИГНАЛО ДО МИЛИОНИ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!