Обратно към категорията

Победителите в конкурса за детска рисунка „Коледа“

Добавено на: 28.11.2019 16:17
   

Общо 794 рисунки постъпиха по обявения от община Ямбол традиционен конкурс за рисунка на тема „Коледа“. Комисия от ямболски художници журира творбите и излъчи победителите в отделните категории.

При най-малките първо място бе присъдено на Хрисия Диан Саханджиева – 5 години, ДГ „Свобода“. Във втора възрастова група (1- 4 клас) е отличена рисунката на Мартин Ясенов Димитров – 3 клас, ОУ „П. Р. Славейков“. При големите с първа награда е отличена рисунката на Даниела Красимирова Колева – 7 клас, СУ „Св. Климент Охридски“. Авторите на трите първи места ще получат парична награда в размер на 50 лева, а творбите им ще бъдат отпечатани като коледни поздравителни картички на кмета на община Ямбол Валентин Ревански.

Рисунката на Теодор Димитров Василев ще бъде използвана за изготвянето на рекламните материали за Коледарския празник - Ямбол 2019.

Журито номинира и 10 детски рисунки, които ще бъдат отпечатани като коледни картички в благотворителната кампания на община Ямбол „Подай ръка – спаси живот“. За поредна дванадесета година хиляди граждани, много институции и фирми ще се включат в благородната инициатива. Събраните средства ще постъпят във фонд за подпомагане на тежко болни ямболски деца и младежи, които спешно се нуждаят от оперативно или медикаментозно лечение.

Ето имената на децата, чиито рисунки ще бъдат отпечатани като благотворителни картички, които ще бъдат разпространявани на символичната цена от 1 лев:

Михаела Димитрова Атанасова – 6 години, ДГ „Биляна“

Християн Иванов Иванов – 6 години, ДГ „Биляна“

Елица Колева Генчева – 6 години, ДГ „Червената шапчица“

Мая Петкова Петкова - I клас, ОУ „Любен Каравелов“

Даниела Георгиева Атанасова, I клас, ОУ „Д-р Петър Берон“

Адреана Веселинова Янева - ІII клас, ОУ „П. Р. Славейков“

Росица Апостолова Трандафилова, VII клас, СУ „Св. Климент Охридски“

Михаела Здравкова Колева,V клас, СУ „Св. Климент Охридски“

Божидара Георгиева Амуджиева - VI клас, ПМГ „Атанас Радев“

Атанаска Мариева Минчева - VII клас, ОУ „Христо Смирненски“

Авторите на всички отличени творби ще бъдат наградени на специална церемония на 6 декември, петък, когато ще бъде даден официален старт на благотворителната кампания с продажба на коледните картички. Събитието е с начален час 17:30, в Художествена галерия „Жорж Папазов“. Рисунките на победителите и още 110 номинирани творби ще бъдат включени в тематичната изложба, която може да бъде видяна в ямболската галерия.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

60 години любов, разбирателство и подкрепа
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!