Обратно към категорията

Подготвят карта на туристическите обекти в община Болярово

Добавено на: 04.05.2020 11:43
   

Изготвянето на информационна карта за туристическите обекти в община Болярово, както и нови рекламно-информационни табели и дипляни, предвижда Консултативният съвет по въпросите на туризма в Община Болярово.

През миналата година рязко са се увеличили любителите на риболовния туризъм, посещаващи както язовир „Малко Шарково“, така и останалите 93 по-малки язовира в селищата в общината. Голям скок бележи и ловният туризъм, става ясно от отчета за изпълнението на програмата за развитие на туризма в община Болярово.

В ловните дружинки на селищата членуват ловци от цялата страна. Те полагат сериозна грижа за изтребването на вредния дивеч, който е заплаха за стоката на животновъдите в района. Спомагат за намаляването на популацията на глиганите и мерките, които се вземат срещу разпространението на африканската чума по свинете. Отбелязани са успехи в отстрела на вреден дивеч – на вълци в селата Шарково, Стефан Караджово и село Крайново, чакали и лисици във всички дружинки.

Месеците декември и януари бяха изключително ползотворни за ловната дружинка в село Странджа. За два месеца от нея бяха отстреляни 37 глигана.

Доста успешни са и излетите на ловните дружинки в Стефан Караджово, Крайново. Георги Христов получи сертификат за златен медал от Държавно горско стопанство – Елхово, след като отстреля 7-годишен глиган и получи обща оценка на трофея 120,50 точки, отбелязват с гордост ловците в Болярово.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Интервю с баба Дора от с. Шарково
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!