Обратно към категорията

Полицията с мерки за абитуриентските тържества

Добавено на: 18.05.2023 12:52
   

Във връзка с предстоящите абитуриентски тържества и масови прояви свързани с 24 май служителите от ОДМВР Ямбол предприемат превантивни и контролни мерки за осигуряване на обществения ред и безпрепятственото протичане на абитуриентски балове, съпътстващите ги тържества и с честването на 24 май. Създадена е организация за максимално и ефективно използване на полицейските сили в Районните управления в областта. Уточнени са датите и местата за провеждане на организираните мероприятия. Приоритетно ще се следи за реда в районите на училищата и местата, където организирано ще се събират повече абитуриенти с автомобили, маршрутите на придвижването им и местата на баловете и тържествените чествания.
Един от основните акценти в планирате мерки е безопасното и сигурно движение по пътищата. В дните определени за провеждане на абитуриентски празненства ще има засилени проверки за недопускане на управление след употреба на алкохол, наркотични вещества и/или техните аналози. Акцент в контрола ще бъде и спазването на скоростните режими в светлата и в тъмната част на денонощието, в населените места и извън тях. Ще се осъществява и превантивен контрол на рисковите маршрути, по които се очаква интензивно движение на празнуващите и техните близки включително и след приключване на баловете в нощните часове.

„Пътна полиция“ призовава  абитуриентите и водачите, които ще ги превозват, към отговорно поведение на пътя.
"Правилата за движение по пътищата важат и по време на празниците."

При необходимост да предотвратите рискови пътувания, скандали или нарушения на обществения ред, не се колебайте да потърсите помощ от полицията – на тел.112.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Поставиха паметна плоча и кръстиха площад на името на певицата Елена Граматикова
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!